Regelen satt av Aleris er at matvarer bør inneholde maks 10 % sukker og 10 % fett. Unntaket er for ost, som kan inneholde 17 % fett.
Pålegg som jeg ofte spiser nå:
Pålegg |
Alternativ eller kommentar
|
Tine Kremost m/Pepper 27 g fett, 3 g sukker, 6 g protein |
Utgår. Evt en sjelden gang.
|
Tine Fløtemysost 27 g fett, 33 g sukker, 11 g protein |
Utgår.
Alternativ: Prim Lettere |
Kavli Skinkeost 16 g fett, 0 g sukker, 16 g protein |
Alternativ: MagerOst Skinke og
MagerOst Kylling |
HaPå 6 g fett, 58 g sukker, 7 g protein |
Utgår. Evt en sjelden gang.
|
Synnøve Norsk Gulost 26 g fett, 0 g sukker, 26 g protein |
Alternativ: Lettere hvitost
|
TINE Gräddost 38 g fett, 0 g sukker, 19 g protein |
Utgår. Evt en sjelden gang.
|
Italiensk Salat m/kjøtt 31 g fett, 4 g sukker, 1 g protein |
Utgår. Evt en sjelden gang.
|
Kokt Skinke 3 g fett, 0 g sukker, 19 g protein Roastbiff 2 g fett, 0 g sukker, 24 g protein |
Helt topp!
Prøv også kalkun- og kyllingpålegg. |
Lettmajones 41 g fett, 2 g sukker, 1 g protein Ekte majones 80 g fett, 2 g sukker, 1 g protein |
Utgår. Evt en sjelden gang.
|
Nugatti 28 g fett, 62 g sukker, 4 g protein |
Utgår. Evt en sjelden gang.
|
Gullsalami 40 g fett, 0 g sukker, 20 g protein |
Alternativ: Go' og Mager Salami
|
Leverpostei 24 g fett, maks 4 g sukker, 10 g protein |
Alternativ: Magerpostei
|
Makrell i Tomat 19 g fett, 4 g sukker, 12 g protein |
Til tross for mye fett,
blir makrell i tomat anbefalt. |
Kaviar 39 g fett, 12 g sukker, 8 g protein |
Utgår. Evt en sjelden gang.
|
Egg 11 g fett, 1 g sukker, 13 g protein |
Bittelitt over grensen på fettinnhold,
men er på listen over anbefalt mat. |
Bacon 27 g fett, 1 g sukker, 14 g protein |
Utgår. Evt en sjelden gang.
Alternativ: Bruk skinke istedenfor bacon sammen med egg! |
Oi... Her var det en del som må ut! Men nå skal jeg ikke henge meg for mye opp i hva jeg ikke kan. Jeg tror det kan gå helt fint med disse påleggene hjemme. Og hvis jeg reiser bort en sjelden gang der utvalget er litt vanskeligere, så er det tross alt ikke så farlig om jeg får i meg litt vanlig leverpostei! Så lenge "sjelden" aldri forvandles til "hele tiden" iallfall! :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar