Skal jeg spise sjokolade hver dag? Nei...
Skal jeg nekte meg sjokolade resten av livet? Jeg vet ikke! Jeg tror en balanse hadde vært mer fornuftig egentlig.
Ting jeg liker veldig godt som er problematiske
Brus, sjokolade, potetgull, restaurantmat generelt, fast-food, "lørdagsmat" og øl.Ikkeno' problem å holde seg borte fra
Is, kaker og kaffe.Trøstespising
De få gangene i livet jeg har opplevd stor sorg har jeg ikke klart å spise i hele tatt.Men hvis jeg "bare" er i litt eller veldig dårlig humør eller syns synd på meg selv, så er kombinasjonen godstolen, pleddet, katten på fanget, noe koselig på tv, godteri og brus en stor trøst.
Feire-spising
"Nå er det bursdag / jul / påske / sommer / ferie / tur / bytur / vinter / helg / mandag, så nå skal vi jammen kose oss!" *Handler inn alt godteri i hele verden*Ja, jeg kan se at dette er problematisk. Da jeg var lita hadde vi lørdagsgodt, brus lørdagskvelden og til søndagsmiddagen, og vi hadde noe godt å spise lørdags kveld; pizza, gryterett eller noe i den duren. Hvordan endret dette seg til brus hver dag, godteri flere ganger i uka, pizza, gryterett og lignende flere ganger i uka? Vanskelig å si. Men jeg tror jeg trygt kan si at jeg ikke er alene om dette problemet.
---
Jeg bør passe meg og ikke bruke mat og snacks som trøst eller premie. Kanskje katten, pleddet og filmen er nok som trøst? Og for kos, kanskje jeg burde lage et system? Eller bruke et eksisterende system, som for eksempel Kosemerker* som man bruker i Grethe Roede-kurs. Muligheten til å spise litt godt hver uke, og så bestemmer man selv hvordan man bruker den lille kose-kvoten sin. Jeg skal spørre hva slags tips de har om slike ting når vi har mestringskurs på Aleris.
* Forklaring på Grete Roedes Kosemerker: Hver dag får man et Kosemerke på 50 kcal som man kan bruke på ting man liker veldig godt, som fet mat, godteri eller alkohol. Disse kan man spare opp, og på en uke blir det da 350 kcal, som for eksempel tilsvarer 70 gram sjokolade, 70 gram potetgull eller to øl.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar