Til lunsj spiste jeg Aleris-smoothie, men nå til middag har jeg tenkt å spise "vanlig", vel moset, middagsmat, og det gleder jeg meg skikkelig til!
Grønnsakspuré
Jeg har prøvd å undersøke litt hvordan jeg skal gjøre det med den mosede maten, og kom til slutt over en virkelig niftig idé på MatPrat.no, nemlig Grønnsakspuré! Sjekk gjerne linken, men jeg skriver også opp oppskriften her:Ingredienser:
- 2 dl dypfryst grønnsaksblanding
- 1⁄2 ss smør
- 1⁄4 ts salt
Slik gjør du:
- Hell grønnsaksblandingen i kokende vann, og la den trekke ca. 1 minutt
- Slå av vannet, og mos med en stavmixer eller et mosejern.
- Tilsett smør og salt.
Jeg skal prøve i dag med en blanding av gulrot, brokkoli og blomkål, gleder meg skikkelig!
I synkende form?
Jeg har vel egentlig vært i uforskammet god form etter operasjonen, men den siste uka har jeg ikke følt meg helt i fres. Jeg blir svimmel, det svartner litt for øynene mine, og jeg må støtte meg. Jeg er trøttere enn vanlig. Men det er jo godt å sove da, så det er ikke så galt. :)
Her om dagen ringte en sykepleier fra Aleris og sa at de hadde fått svar på D-vitamin på blodprøvene jeg tok for 2 uker siden, og den viste at jeg måtte ta D-vitamintilskudd i tillegg til Somac, kalsium og multivitamin. Så det har jeg gjort, morgen og kveld siden. Det gikk veldig greit å ta de opprinnelige tablettene, men nå når jeg har startet med D-vitamin, så blir jeg kjempekvalm etterpå! Det varer ca en halvtime, og er slik at jeg nesten må kaste opp; jeg får spytt i munnen og må skikkelig konsentrere meg for at det skal gå over.
Jeg er forresten kjempefornøyd med at Aleris har ringt meg tre ganger allerede siden jeg dro derfra, for å sjekke at alt står bra til. :)
Tanker om brus
Jeg tenker endel på (lett)brus. Om jeg skal prøve å aldri drikke brus igjen, eller om jeg skal teste og se om jeg klarer å drikke det. Det er litt miksede signaler om kullsyre, søtningsstoffer osv osv., men jeg kan jo ikke helt tro at det skal være verre enn Fun Light. Jeg må tenke på det litt mer. Jeg har ikke tenkt å teste ut noe på ei god stund uansett.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar